The iron garage.

The client on this particular project wanted to have somewhere safe to park their cars and van, somewhere they could lock it up (which would vastly improve on their temporary ‘anti-theft’ precaution – putting a clamp on the front wheel every time they left it outside the house). Their current garage wasn’t large enough for all of their vehicles and so they wanted to expand.

We designed an interesting garage for them, which would improve the overall aesthetics of the property as well as being functional. This garage was a new building built next to their existing garage and had a specific space built especially for the van to park in – this was an area with brick and steel gates(but looked like iron), much like the sort you might find around stately homes, as well as additional space for two more cars to be stored there.

This new garage with its metal fencing and space for the van gave the clients peace of mind about the safety and security of their vehicles. It also gave a feeling of enclosure, as if they had their own courtyard. But it’s got to be better than putting a clamp on your van every day.

DSCF8301

 

Written by Jade Turney – Building Tectonics.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s