A new lounge space.

Lounge, interior

One of our clients and his family already had a very pleasant house prior to getting any work done to it, but he required more room. It was essential that the new lounge area connected with the large rear garden and that it gave the feeling of spaciousness. An existing extension had to be demolished to create the space which was needed for the new extension.

A fair amount of careful thought was put into the arrangement upstairs to make the most of the additional area and produce aesthetically pleasing spaces. The stairs to an earlier loft conversion were altered to greatly improve access and create a better landing area.

The loft over the new extension was also utilized and once connected with the earlier loft conversion, formed a great play room come study area.

Sometimes the enlargement of a house can be the catalyst to allow improvement to existing spaces, as was proved in this case.

Untitled

 

Written by Jade Turney – Building Tectonics.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s